Αξιωματούχοι υγείας προτρέπουν τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια γρίπης νωρίς

DULUTH, Minn. – Οι υγειονομικοί υπάλληλοι προτρέπουν τους ανθρώπους να κάνουν τα εμβόλια γρίπης νωρίς για να βοηθήσουν στην πρόληψη πιθανών επιπτώσεων κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας.

Τόσο η γρίπη όσο και ο COVID-19 είναι ασθένειες που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα ενός ατόμου.

Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο ένας στους πέντε ανθρώπους κολλήσει γρίπη.

Έχοντας ένα ξέσπασμα και των δύο ταυτόχρονα θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες.

“Καθώς μπαίνουμε στην εποχή της γρίπης, αναμένουμε ότι ο COVID-19 θα μπορούσε να επιδεινωθεί και να προβλέψει ένα άλλο κύμα μόλυνσης”, δήλωσε ο Δρ Andrew Thompson, γιατρός μολυσματικών ασθενειών για το Νοσοκομείο του Αγίου Λουκά.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανησυχούν ακόμη περισσότερο επειδή μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεχωρίσουν οι δύο ασθένειες.

“Πολλά από τα κοινά συμπτώματα είναι τα ίδια, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, του βήχα, της δύσπνοιας. Έχοντας παρόμοια συμπτώματα είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε τη διαφορά»,δήλωσε ο Thompson.

Εάν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης, πολλοί επαγγελματίες υγείας ανησυχούν ότι θα μπορούσε να καταβροχθίσουν πόρους όπως εργαστηριακές εξετάσεις και νοσοκομειακές ικανότητες.

Η Δημόσια Υγεία και οι Ανθρώπινες Υπηρεσίες της Κομητείας Κάρλτον μπαίνουν σε δράση για να βοηθήσουν στην πρόληψη πιθανής επιδημίας γρίπης και περαιτέρω πίεσης στους πόρους.

Η κομητεία θα φιλοξενήσει μια κλινική με εμβόλια γρίπης αυτή την εβδομάδα για να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλιο.

“Με τον COVID-19 να κυκλοφορεί ήδη, δεν θέλουμε να έχουμε άλλον έναν αναπνευστικό ιό που θα μπορούσε να δημιουργήσει αυξημένες νοσηλείες, αυξημένη ασθένεια και αυξημένους θανάτους, δήλωσε η Jenny Barta, ειδικός νοσοκόμος δημόσιας υγείας για την κομητεία Carlton.” Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εμβολιαστεί για τη γρίπη.”

Η γρίπη μπορεί να είναι πολύ πιθανή αυτή τη σεζόν.

Συγκριτικά, προτείνεται να απομονωθεί εντός 24 ωρών από τον πυρετό έναντι έως και δέκα ημερών από την τεταρτημόριο για το COVID-19.

Η κλινική με εμβόλια γρίπης θα προσφέρει τις διάφορες παραλλαγές του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της ομίχλης και των επιλογών χωρίς αυγά.

Πραγματοποιείται αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο στο Κέντρο Μεταφορών της Κομητείας Κάρλτον και είναι ανοιχτό σε όλους.

Εάν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με εμβόλια γρίπης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εμβολιασμού.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.