Δίδυμα χειροτονήθηκαν ιερείς στην Πορτογαλία

Ο Afonso και ο Pedro Sousa είναι δίδυμοι αδελφοί, είναι 24 ετών και μοιράζονται την ίδια κατεύθυνση. Την Κυριακή (3), θα χειροτονηθούν ιερείς στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Διασφαλίζοντας ότι ο καθένας ανέπτυξε ανεξάρτητα την επαγγελματική του διάκριση, και οι δύο αναγνωρίζουν τη σημασία της οικογένειας στον Καθολικό σχηματισμό.

“Το πρώτο σεμινάριο ήταν η οικογένεια”, δήλωσε ο Pedro Sousa, ο πρώτος που εισήλθε στο σεμινάριο σε ηλικία 14 ετών, στην υπηρεσία της Εκκλησίας της πορτογαλικής Επισκοπικής Διάσκεψης (CEP). Ο Αλφόνσο είπε ότι γεννήθηκαν σε μια “χριστιανική οικογένεια”και ότι” η οικογένεια είναι η βάση για την οικοδόμηση της οικιακής μας Εκκλησίας.””Εκεί έχουμε την πρώτη εκκλησία. Ο Πέτρος και εγώ μάθαμε να προσευχόμαστε με τους γονείς μας”, είπε, υπενθυμίζοντας ότι ήταν με τους γονείς του και τις δύο αδελφές που είχαν “τις πρώτες εμπειρίες της ζωής τους στην εκκλησία.”Τα δίδυμα έπαιζαν στον εορτασμό της μάζας και ο Πέτρος είχε πει από την παιδική ηλικία ότι ήθελε να γίνει ιερέας.

Σύμφωνα με αυτούς, ακόμη και με την καθολική εμπειρία στην οικογένεια, η μετάβαση του Πέτρου στο σεμινάριο δεν έγινε τόσο εύκολα αποδεκτή. “Οι γονείς είπαν ότι στην ηλικία των 14 ετών υπήρχαν ακόμα πολλά να ζήσουν, εκφράζοντας επίσης την ανησυχία ότι υπήρχαν πολλά να εκπαιδεύσουν”, δήλωσε ο Afonso, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα πήγε επίσης στο σεμινάριο, μετά από προσωπική πρόσκληση.

“Δεν έκανα τη διάκριση για τον Afonso, ούτε ο Afonso για μένα, ο καθένας έκανε το μονοπάτι χωρίς να θέλει να μπλοκάρει το άλλο”, δήλωσε ο Pedro σε συνέντευξή του στο Radio Renascença, επίσης από το CEP. Οι αδελφοί είπαν επίσης ότι, ακόμη και στο σεμινάριο, προσπάθησαν να δείξουν ότι ήταν ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλο.

Ήταν περίπου δέκα χρόνια σχηματισμού στο Πατριαρχείο της Λισαβόνας μέχρι την ημέρα της ιερατικής χειροτονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μοναστήρι Jerônimos, στην πορτογαλική πρωτεύουσα. “Είναι δύσκολο για κάποιους να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται να γίνω ιερέας στην ηλικία των 24 ετών. Αμφισβητούν τα πράγματα που θα σταματήσω να ζω, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν σχηματίζουμε με βάθος και θέλουμε ανοιχτό, η ζωή μας μεταμορφώνεται. Σήμερα δεν είμαστε οι ίδιοι Αλφόνσο και Πέδρο “” είπε ο Αλφόνσο στο πρακτορείο της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος δήλωσε ότι σε αυτήν την επαγγελματική πορεία, οι αποποιήσεις δεν είναι απλώς “όχι”. “Παραιτούμαι, αλλά λέω “ναι” σε άλλα πράγματα”, είπε. Ανέφερε, για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι ιερείς δεν μπορούσαν να παντρευτούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό “ισοδυναμεί με τη χάρη του να μπορείς να ζεις σαν τον Ιησού, με αγάπη που είναι για όλους. Είναι αποφασιστικό να μιλήσουμε γι ‘ αυτό γιατί είναι σχεσιακό και μας χτίζει ως ανθρώπους.δεν μπορούμε να πούμε ότι ο ιερέας έχει χάσει τη συναισθηματικότητά του-το έχει κερδίσει με άλλο τρόπο. Αποκηρύσσουμε μια συζυγική σχέση για να δώσουμε τον εαυτό μας με διαθεσιμότητα στην εκκλησία”, είπε.

Οι μελλοντικοί ιερείς ελπίζουν ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα το 2023 θα βοηθήσει άλλους νέους να ανακαλύψουν τα επαγγέλματά τους. Σύμφωνα με αυτούς,”ο Κύριος συνεχίζει να καλεί με την ίδια ένταση”. Αλλά, αυτό που συχνά λείπει είναι “ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να ανταποκριθεί.””Εάν οι γονείς δεν λένε στα παιδιά τους για την καλή εμπειρία της συμμετοχής στη μάζα, εάν οι κατηχητές δεν μιλούν για τη σημασία της συνάντησης με τον Ιησού, εάν ο ιερέας δεν καλέσει, τότε δεν είναι εύκολο”, είπαν στο Renaissance Radio.

“Η μέθοδος με την οποία κληθήκαμε, ο Pedro και εγώ, έχει περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια εγγύησης! Είναι η μέθοδος με την οποία ο Θεός κάλεσε τους Αποστόλους”, είπε ο Αλφόνσο.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση