Επιχορήγηση βοηθά UMD ματιά στις επιπτώσεις πλαστικό έχει στη λίμνη ανώτερη

DULUTH, Minn. – Ένας καθηγητής στο Τμήμα Χημείας και Βιολογίας στο UMD έλαβε πρόσφατα επιχορήγηση για περισσότερ$ από $ 100.000 από την επιχορήγηση της Θάλασσας της Μινεσότα για να εξετάσει περαιτέρω τις επιπτώσεις που έχει το πλαστικό στη λίμνη Superior και στις εκβολές του ποταμού St. Louis.

Η έρευνα θα δώσει λύσεις για αναπάντητα ερωτήματα, όπως πώς μπορεί να αντιδράσει το πλαστικό στη λίμνη Superior όταν εισάγεται σε χημικούς ρύπους.

“Τα πλαστικά απόβλητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε πλαστικό μίας χρήσης, το πρόβλημα αυτό θα επιδεινωθεί περαιτέρω”, δήλωσε η Melissa Maurer-Jones, επίκουρη καθηγήτρια χημείας στο UMD.

Η ομάδα που διεξάγει τη μελέτη έχει ήδη συλλέξει δείγματα από τέσσερις τοποθεσίες εντός της λίμνης ανώτερη.

Κάθε χρόνο τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Duluth επισκέπτονται σχολεία της περιοχής για να διδάξουν στους μαθητές για πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντουλούθ ελπίζει ότι με το να στείλει το μήνυμα στα μέλη της κοινότητας και οι μαθητές θα συνεχίσουν να σκέφτονται την πρόληψη των πυρκαγιών όλο το χρόνο.

Τα περιστατικά που σχετίζονται με την κουζίνα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες πυρκαγιών στο σπίτι.

Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μαγειρεύουν και να φεύγουν.
και ουσίες όπως το γράσο ή το λάδι που αφήνεται αφύλακτο για πάρα πολύ καιρό μπορούν να ανάψουν φωτιά στο σπίτι σας.

“Πρέπει να σκεφτείς το τρίγωνο της φωτιάς. Μια φωτιά χρειάζεται καύσιμα θερμότητας και οξυγόνο. Εάν έχετε αυτά τα τρία πράγματα, θα δημιουργήσει φωτιά”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πυροσβέστης Τζον Ότις.

Αν οι τρεις αλληλεπιδράσουν και ξεκινήσει μια φωτιά, ο πυροσβέστης του Ντουλούθ λέει πρώτα ότι δεν πρέπει να πανικοβληθείς.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε θα ήταν να τοποθετήσετε ένα καπάκι πάνω από τη φωτιά και να αφαιρέσετε τυχόν αντικείμενα από τους καυστήρες.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό για να σβήσετε ένα γράσο ή μια φωτιά λαδιού. Αυτό θα το προκαλέσει να αναφλεγεί και συχνά να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Συνιστάται πάντα να καλέσετε το 100 για βοήθεια.

Φέτος η πυροσβεστική υπηρεσία του Duluth θα φιλοξενήσει ένα διαγωνισμό για τους μαθητές στο νηπιαγωγείο μέχρι την πέμπτη τάξη για το μήνα πρόληψης πυρκαγιάς.

Τέσσερις τυχεροί φοιτητές θα επιλεγούν για μια ευκαιρία να κερδίσουν ένα πάρτι παγωτού που χρηματοδοτείται από το Bridgeman’s.

Η τελευταία μέρα για να μπείτε είναι στις 5 Οκτωβρίου.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.