ΗΠΑ, Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν αποφανθεί κατά του Evers? Στάσεις ημέρας εκλογών

SUPERIOR, Wis.- Αφού περάσουν από τρεις αλλαγές σε διάστημα μίας ημέρας, οι εκλογές του Ουισκόνσιν θα συνεχίσουν κανονικά. Οι αποφάσεις τόσο από τα Ανώτατα Δικαστήρια του Ουισκόνσιν όσο και από τα Ανώτατα Δικαστήρια των ΗΠΑ καθιστούν τώρα το Ουισκόνσιν το μόνο κράτος με προγραμματισμένες εκλογές τον Απρίλιο, οι οποίοι προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Κυβερνήτης Τόνι Έβερς υπέγραψε Εκτελεστικό Διάταγμα νωρίς τη Δευτέρα αναβάλλοντας τις εκλογές για τον Ιούνιο. Λίγο αργότερα, αυτό μπλοκαρίστηκε από το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας, το οποίο αποφάνθηκε ότι ο Κυβερνήτης δεν έχει την εξουσία να το πράξει μόνος του.

Ώρες αργότερα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εξάλειψε την εξαήμερη παράταση για τα ψηφοδέλτια που αποφασίστηκαν από ομοσπονδιακό δικαστή πριν από λίγες ημέρες. Το κράτος μπορεί να μετρήσει μόνο τα ψηφοδέλτια που έχουν ταχυδρομηθεί μέχρι την Τρίτη.

Ο Κυβερνήτης Έβερς εξέφρασε την περιφρόνησή του για τις αποφάσεις, σε μια δήλωση που αναφέρει εν μέρει:

“Αύριο στο Ουισκόνσιν, χιλιάδες θα ξυπνήσουν και θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της άσκησης του δικαιώματός τους να ψηφίσουν και της διατήρησης υγιούς και ασφαλούς. Σε αυτήν την περίοδο ιστορικής κρίσης, είναι κρίμα που δύο κλάδοι της κυβέρνησης σε αυτό το κράτος επέλεξαν να μετακυλήσουν την ευθύνη αντί να αναλάβουν την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων που εκλεγήκαμε να υπηρετούμε. ”

“Κανείς δεν είδε αυτόν τον ιό να έρχεται όταν ξεκινήσαμε τον εκλογικό κύκλο, έτσι πετάμε από την έδρα του παντελονιού μας όπως όλοι οι άλλοι”, δήλωσε ο Superior City Klerk Terri Kalan.

Εν τω μεταξύ, οι δήμοι του Ουισκόνσιν αγωνίζονται να συμβαδίσουν με το μπρος-πίσω στο Μάντισον.

“Είναι αγχωτικό”, δήλωσε ο Κάλαν. “Κάθε φορά που νομίζουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι, το αλλάζουν.”

Ακόμα και μετά το Εκτελεστικό Διάταγμα του Έβερς, ανέφερε ότι η Πόλη συνέχισε να προετοιμάζεται για τις Εκλογές της Τρίτης.

“Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουν οι εκλογές. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η ασφάλεια και οι ανησυχίες για την υγεία και την ευημερία των εκλογικών εργαζομένων και της κοινότητας”, δήλωσε ο Καλάν. “Είναι δύσκολο- αυτό πρέπει να έρθει πρώτο.”

Πριν από τη Δευτέρα, η πόλη είχε στείλει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό ψηφοδελτίων.

Αλλά μετά την ακύρωση της προθεσμίας της 13ης Απριλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, από τα σχεδόν 1,3 εκατομμύρια ψηφοδέλτια που ζητήθηκαν σε όλη την πολιτεία, περίπου 550.000 δεν είχαν επιστραφεί ακόμα από το πρωί της Δευτέρας.

Πολλοί που νόμιζαν ότι ψήφισαν, μπορεί να μην καταμετρηθούν.

Ο Κάλαν υπενθυμίζει στους ανώτερους ψηφοφόρους ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφοφορία στο πεζοδρόμιο εάν δεν αισθάνονται άνετα να μπουν μέσα. Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Τζιμ Πέιν έχει πει ότι εάν τα εκλογικά κέντρα γίνουν γεμάτα πέρα από το επιτρεπόμενο όριο, θα κατευθύνουν τους ανθρώπους να παραμείνουν έξω ή στα αυτοκίνητά τους.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.