Οκτώ ευρωβουλευτές θέλουν να απαγορεύσουν το λόμπι κατά των αμβλώσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μια ομάδα βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νομοθετικό σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε χθες την “άμεση απόσυρση των διαπιστευτηρίων των εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων που συνδέονται με ριζοσπαστικές συντηρητικές ΜΚΟ”. Υπογράφηκε από οκτώ ευρωβουλευτές από την RENEW Europe, μια ομάδα που συγκεντρώνει ευρωβουλευτές από κεντροαριστερά και αριστερά κόμματα, η αναφορά αναφέρει την “άνευ προηγουμένου αντίδραση κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της σωματικής ακεραιότητας, της αυτοδιάθεσης και της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο Σαββατοκύριακο.”

Οι βουλευτές αναφέρονται στην ανατροπή της απόφασης της υπόθεσης Roe κατά Wade, η οποία απελευθέρωσε την άμβλωση στις ΗΠΑ το 1973. Η απόφαση στην Οργάνωση Υγείας Γυναικών Dobbs κατά Jackson, που ελήφθη την Παρασκευή (24), διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ και, ως εκ τούτου, τα κράτη και το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν βέτο ή να περιορίσουν την άμβλωση.

“Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στη διασφάλιση αυτών των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη”, έγραψαν οι ευρωβουλευτές.

Η αναφορά αναφέρει μια έκθεση ενός φόρουμ Ευρωβουλευτών με τίτλο “Αποκατάσταση της φυσικής τάξης”σχετικά με το” όραμα των θρησκευτικών εξτρεμιστών να κινητοποιήσουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα για τη σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή.”

Η έκθεση, λένε οι υπογράφοντες της αναφοράς, “ρίχνει φως στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός της Ένωσής μας για τη διάδοση αυτής της καταστροφικής ιδεολογίας και τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε χώρο για τη διάδοση ψευδούς, τοξικής προπαγάνδας και αφηγήσεων”, λένε οι βουλευτές.

“Ζητάμε την απόσυρση των διαπιστευτηρίων των ριζοσπαστικών συντηρητικών λομπιστών”, αναφέρει η επιστολή των οκτώ βουλευτών από επτά διαφορετικές χώρες, ” η καταστροφική ιδεολογία που περιορίζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν ανήκει στη σφαίρα της ελευθερίας του λόγου.”

Αυτό δεν πιστεύει η Assita Kanko ευρωβουλευτής. Η κα Κάνκο, η οποία γεννήθηκε στη Μπουρκίνα Φάσο, έγραψε στη συνάδελφό της Ραφαέλα Σαμίρα από την Ολλανδία, την πρώτη που υπέγραψε την αναφορά, για να την προειδοποιήσει. “Σήμερα θέλετε να αρνηθείτε την πρόσβαση σε λομπίστες κατά των αμβλώσεων, αύριο κάποιος μπορεί να θέλει να αρνηθεί την πρόσβαση σε όλους τους λομπίστες υπέρ των αμβλώσεων. Αυτό δεν βοηθάει.”

Ο Kanko είναι μέλος ομάδας συντηρητικών Ευρωβουλευτών. Αν και είναι υπέρ της άμβλωσης, γράφει: “πιστεύω ότι είμαστε ακόμα σε ένα σπίτι Δημοκρατίας και πρέπει να σεβόμαστε την ποικιλία των απόψεων. Ο σεβασμός των ανθρώπων δεν σας αναγκάζει να αποδεχτείτε τις απόψεις τους. Ελπίζω να μπορείτε να δείτε τη διαφορά.”

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση