Ο Πάπας αλλάζει το πρόγραμμα λόγω της επιδείνωσης του πόνου στο γόνατο

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν μπόρεσε να λάβει τη διεθνή Εβραϊκή Επιτροπή για διαθρησκευτικές διαβουλεύσεις στο ακροατήριο “λόγω της επιδείνωσης του πόνου στο γόνατο”, δήλωσε σήμερα η Αγία Έδρα (30).

Τη Δευτέρα (27) στο ακροατήριο με τους Βραζιλιάνους επισκόπους των περιοχών του Βορρά 2 και του Βορρά 3 που βρίσκονται σε επίσκεψη ad limina, ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε χρησιμοποιώντας ζαχαροκάλαμο και χωρίς αναπηρικό καροτσάκι και είπε ότι πριν από τρεις ημέρες μπορούσε να περπατήσει.

Οι τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Πάπα Φραγκίσκου έδειξαν πιθανή βελτίωση του προβλήματος στο δεξί γόνατο, αν και σήμερα (30) η Αγία Έδρα ανέφερε την επιδείνωση του πόνου.

Λόγω αυτής της αλλαγής στην ατζέντα του, ο Φραγκίσκος παρέδωσε στον Καρδινάλιο Kurt Koch, πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ένα μήνυμα που απευθύνεται σε αυτήν την Επιτροπή, με την οποία επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα στο Βατικανό.

“Στους ταραγμένους καιρούς μας, έχει μεγάλη σημασία οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί να ενωθούν και να συνεργαστούν όλο και πιο στενά για να επιδιώξουν να αντιπαραβάλουν ορισμένες αρνητικές τάσεις στις δυτικές κοινωνίες μας.”

Μεταξύ αυτών των τάσεων, ο Φράνσις τόνισε την ” ειδωλολατρία του εαυτού και του χρήματος.εξοργισμένος ατομικισμός; την κουλτούρα της αδιαφορίας και της σπατάλης.”

“Καλούμαστε να δούμε μαζί τον Θεό του ελέους και της δικαιοσύνης, ο οποίος αγαπά και φροντίζει τους ανθρώπους.και μπορούμε να το κάνουμε αυτό αντλώντας από την πνευματική κληρονομιά που μοιραζόμαστε εν μέρει και ότι έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε και να εμβαθύνουμε”, συνέχισε.

Ο Φραγκίσκος είπε τότε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο θρησκειών δεν πρέπει να προσεγγίζονται επιθετικά, “αλλά χωρίς προκατάληψη και με ειρηνικές προθέσεις, να βρεθούν σημεία σύγκλισης αποδεκτά από όλους.”

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση